Ak nie havarijné poistenie, tak pripoistenia k PZP

5. 8. 2017

Povinné zmluvné poistenie je povinnosťou každého vodiča, ktorý využíva svoje vozidlo. Keďže však chráni tretie strany, je samozrejmosťou, že väčšina si vyberie to najlacnejšie poistenie. Čo však, ak by ste mali možnosť v rámci PZP chrániť aj svoje vozidlo či seba? Práve takouto možnosťou sú pripoistenia k zákonnému poisteniu.

V prípade, že dôjde napr. k poškodeniu vozidla v dôsledku rizika, ktorá máte takto pripoistené, poisťovňa vám preplatí aj túto škodu. Ide o akúsi mini formu havarijného poistenia.

Oproti havarijnému poisteniu môžete ušetriť

Nie každý má po kúpe vozidla prostriedky aj na uzatvorenie havarijného poistenia. Navyše, pri niektorých vozidlách, najmä starších, havarijné poistenie nie je výhodným riešením. Práve v takýchto prípadoch je možné využiť pripoistenia k PZP.

Čo všetko si môžeme k povinnému zmluvnému poisteniu pripoistiť?

V porovnaní PZP môžete nájsť tieto možnosti:

  • pripoistenie skiel (čelného alebo všetkých vo vozidle)
  • pripoistenie stretu so zverou
  • pripoistenie živelnej udalosti
  • pripoistenie výtlku
  • úrazové pripoistenie posádky vozidla (vodiča alebo celej posádky)
  • rozšírenú asistenciu

Môžete si tak vyskladať PZP podľa toho, čo vám pri cestách hrozí a v prípade poškodenia vozidla budete aj pri týchto prípadoch krytý.

Dobré vedieť: V niektorých prípadoch požadujú poisťovne vyhotovenie fotodokumentácie (najmä pri výbere pripoistenia skiel, stretu so zverou či živlu). Nie je to však nič komplikované a hravo to zvládne každý na základe presných pokynov.

Kompletný prehľad a možnosť pripoistiť si uvedené riziká nájdete na porovnaní cien PZP!